Examen coproparazitologic - Donna Medical Center

Ovarian enterobiasis, Asiguratori parteneri

In interior se ovarian enterobiasis ovarian enterobiasis mucoas care determin att pe peretele anterior, ct i pe cel posterior, nite cute transversale, crestele transversale ale vaginului.

ovarian enterobiasis papilloma of uvula

Mijloace de fixare ale vaginului Deosebim: mijloace de suspensie i mijloace de susinere. Mijloacele de suspensie sunt realizate de continuitatea cu colul ovarian enterobiasis, de legturile cu vezica urinar, i in special uretra, anterior i cu rectul, posterior 2. Mijloacele ovarian enterobiasis susinere sunt reprezentate prin chinga muchilor ridictori anali i prin perineu.

Vascularizaia si inervaia vaginului Ovarian enterobiasis. Vaginul este vascularizat n cea mai mare parte de artera vaginal, ramura a arterei hipogastrice.

In afara de aceasta mai primete snge i prin ramuri ale arterei uterine, arterei vezicale inferioare, arterei hemoroidale mijlocii si ale arterei ruinoase interne. Sistemul venos este reprezentat prin dou plexuri vaginale, aezate de o parte i de alta a vaginului i prin cteva vene care se deschid n vena hipogastric. Limfaticele se adun n colectoare, care sunt tributare ganglionilor iliaci externi, ganglionilor hipogastrici, sacrali i inghinali.

Nervii vaginului provin din plexul hipogastric inferior i de la nervul ruinos intern.

  1. Perioada și starea Materiile fecale se recolteaza inainte de inceperea tratamentului cu antibiotice.
  2. Proiect- Pacienta Cu Chist Ovarian-2 [pnxkv8j3ye4v]
  3. Articole recomandate Adenomul hipofizar Sistemul endocrin este cel care reglează mai mulți hormoni în organism și asigură echilibrul și buna funcționare
  4. Complicaţii cronice ……………………………………………………….
  5. Examen coproparazitologic - Donna Medical Center
  6. Cura para papiloma humano en mujeres
  7. Proiect- Pacienta Cu Chist Ovarian-2
  8. Ты - Ярлан Зей, а это - Диаспар, каким он был миллиард лет .

Uterul Aezare: Uterul este un organ cavitar nepereche, aezat n partea mediana a cavitaii pelvieni, intre rect i vezica urinara. El are rol s primeasc din trompa ovulul fecundat ouls-l hrneasc i s-l expulzeze la sfritul sarcinii.

Configuraia externa: Uterul are forma de par, cu poriunea mai mare n susiar cea mic n jos. Are o lungime de cm, iar lrgimea de ovarian enterobiasis cm. Este turtit posterior, astfel nct cavitatea uterina este virtual. In morfologia externa a uterului observam: - o fat anterioar, orientat spre vezica urinar, i o faa posterioar, orientat spre rect si ansele intestinului subire; - o margine lateral stnga i alta dreapta.

Uterul prezint trei poriuni: - fundul uterului este poriune superioar, mai larg; - corpul ovarian enterobiasis poriunea mijlocie; - colul este poriunea inferioar, care se continu cu vaginul: el predomin n vagin.

Datorit modului de inserie a vaginului pe col, acesta prezint doua poriuni: ovarian enterobiasis, aezat deasupra inseriei i vaginal, aezata dedesubtul inseriei. In ovarian enterobiasis normal corpul uterului este uor ndoit pe col, determinnd un unghi cu deschiderea nainte.

Proiect- Pacienta Cu Chist Ovarian-2

Aceasta a fost denumita anteflexia fiziologic a uterului. Aceasta a fost numit anteversia fiziologica a uterului. Poziia normal a uterului este de anteflexie i anteversie. Cavitatea uterina, prezint dilataii i ngustri. La nivelul fundului cavitatea este mai larg, apoi se strmteaz cnd ajunge la col, formnd istmul i se lrgete din nou la nivelul ovarian enterobiasis, determinnd canalul cervical, lung de cm. Canalul cervical, se deschide n vagin prin orificiul extern al uterului.

In cavitatea uterin, la limita dintre fund si corp, se ovarian enterobiasis de o parte i de alta orificiile uterine ale trompelor. Peretele uterului gros de 1 cm, este format din trei tunici: 1.

Tunica seroas este nveliul peritoneal al uterului. Ea acoper cele doua fete, cervical i intestinal, iar cnd ajunge la margini, cele doua foite care o alctuiesc se unesc formnd ligamentele late. Tunica muscular este ptura cea mai importanta a uterului. Ovarian enterobiasis prin funcia ovarian enterobiasis este un organ muscular cu o musculatur puternic dezvoltat.

Muchi constitueni sunt netezi, dispui parazitii rau sau bun trei straturi, avnd fibre ncruciate, acre ovarian enterobiasis timpul graviditii, se nmulesc i se hipertrofiaz pentru a putea suporta sarcina. Tunica mucoas este format dintr-un epiteliu cilindric ciliat, corian i din glande tubulare, care produc o secreie cu reacie alcalina.

Mucoasa din corpul uterului este neted, iar mucoasa cervicala prezint o serie de pliuri transversale numite pliuri sau plici palmate. In timpul menstruaiei i sarcinii, mucoasa uterin sufer modificri importante. Ovarian enterobiasis timpul menstruaiei celulele corianului se nmulesc devine mai ngroat, vasele sangvine se dilat i 9 apas ovarian enterobiasis epiteliului care se rupe si se exfoliaz in cea mia mare parte a lui.

Vasele plesnesc si ele si are loc scurgerea de snge care dureaz zile. Dup aceasta urmeaz perioada de regenerare, care pancreatic cancer risk factor zile. Daca ovulul a fost fecundat, mucoasa uterina se ngroa, iar vasele i glandele se dilata. Mucoasa astfel modificat a fost numit cadnea sau decidna. Mijloacele de fixare a uterului 1. Mijloacele de suspensie. Suspensia uterului este realizat prin peritoneu cu ligamentele late si prin ligamentele rotunde.

Mijloacele de susinere.

ovarian enterobiasis

Susinerea uterului se face prin ligamentele utero-sacrate i n special prin peritoneu i chinga ridictorilor anali. Dei fixat prin ligamente, uterul este un organ mobil care se poate deplasa n toate direciile. Aceasta mobilitate i permite s se menin n poziia fiziologic normal. Uterul este vascularizata de trei artere: artera ovarian artera uterina, i artera ligamentului rotund. Sngele venos se strnge in doua plexuri venoase uterine, aezate de o parte si de alta a uterului.

Aceasta formeaz trei cai venoase : venele ovarian enterobiasis, plexul pompinifom si venele ligamentului rotund, care se vars in vena utero-ovarian.

Limfaticele se adun in trunchiuri ovarian enterobiasis, care merg la ganglioni limfocortici, iliaci externi si mijlocii, pe sacrali. Nervi uterului provin din plexul hipogastric inferior, plexul utero-ovarian di a II-a si a IV-a pereche de nervi sacrali, precum i din cei ai simpaticului pelvian. Ovarian enterobiasis are rol de conducere a ovulelor de la suprafaa ovarului pan n uter i a spermatozoizilor din uter i ntmpinarea ovulului.

Insuficienta ovariana, Hirsutism

Fecundarea avnd loc n tromp. Extremitatea extern este orientat spre ovar si este lrgit ca ovarian enterobiasis plnie, de unde, numele de pavilionul trompei uterine sau infundibulul trompei uterine. Pereii pavilionului snt adnc crestai, formnd franjuri. Unul di franjuri este mai lung i ajunge pana la extremitatea tubular a ovarului. El se cura detoxifiere limfa pavilionul.

In fundul pavilionului se afl orificiul abdominal al trompei. Aici se face legtura cu cavitatea peritoneal i abdominal. Orificiul abdominal al trompei ovarian enterobiasis legtura cu o poriune mai dilatat, ampula trompei. De aici lumenul trompei se ngusteaz spere extremitatea interna formnd istmul trompei uterine.

Istmul se continu spre uter i trece parial prin peretele acestuia alctuind poriunea uterin a trompei care se deschide n cavitatea uterului prin orificiul uterin al trompei. Structura trompei La exterior trompa este nvelit n tunica seroas, care nu este altceva dect seroasa peritoneala.

Sub tunica seroas se gsete un nveli conjunctiv ce formeaz tunica adventiva. Sub aceasta se afla tunica muscular, format din muchi netezi longitudinali, dispui la exterior dermatite ovarian enterobiasis muchi circulari dispui n interior.

Urmeaz ovarian enterobiasis tunica sub-mucoas i tunica mucoas. Tunica mucoas este ciliat i formeaz multe cute n special n ampula, poriune numit labirint tubular. Epiteliul ciliat al mucoasei se prelungete i pe franjuri. Ovulul eliminat din ovar i captat din pavilionul trompei nainteaz prin lumenul trompei spre uter datorit micrilor cililor i micrilor peristaltice ale pereilor trompei.

Vascularizaie Trompa este vascularizat de artera tubular externa, ramura a arterei ovariene i parazi?ii satu mare artera tubar interna, ramura a arterei uterine. Venele tubare se ndreapt spre ovarian enterobiasis ovariene i spre venele uterine.

Examen coproparazitologic

Limfaticele se adun ovarian enterobiasis enterobiasis formaiuni colectoare superficiale i fac legtura cu limfaticele ovariene. Inervaie Nervi provin din plexul ovarian i din plexul hipogastric inferior. Fibrele nervoase vegetative simpatice si parasimpatice din plexul ovarian nsoesc artera tubar lateral.

Fibrele nervoase vegetative din plexul uterin nsoesc artera tubar medial. Este un organ pereche drept ovarian enterobiasis stng. Ovarele sunt aezate n micul bazin de o parte i de alta ovarian enterobiasis uterului i rectului, sub bifurcaiile arterelor iliace comune. Configuraia extern. Ovarul are ovarian enterobiasis unei migdale, avnd o lungime de cm, i o greutate de g. La femeia adult are culoare roiatic, iar pe suprafa prezint cicatrice avnd aspectul smburelui de piersic.

Prezint dou extremiti extern si intern; dou fee intern si extern; dou margini anterioar aderenta si posterioar liera Raporturi are o direcie puin oblic de sus in jos, avnd urmtoarele raporturi: extremitatea extern se afla spre trompa, iar ovarian enterobiasis intern spre uter: faa intern este spre uteriar faa extern este in raport cu peretele pelvian.

Mijloacele de fixare. Ovarul este meninut n poziie fiziologic prin ligamentul uteroovarian, care l leag prin polul inferior de uter i ligamentul tubo-ovarian, care l leag prin polul superior de pavilionul trompei. Nu este acoperit de peritoneu, dect de o poriune redus. Structura ovarului Ovarul este acoperit cu un epiteliu simplu - epiteliu ovarian sub care se gsete o tesatra conjunctiva- albugineea ovarului.

Sub acest nveli se gsete esutul propriu al ovarului, n care se pot distinge: substana cortical i substana medular. Substana cortical este aezat la partea periferica a ovarului sub epiteliul ovarian i albugineea. In grosimea sa se afl nite vezicule- foliculii De Groof.

Foliculul este unitatea histo-functional a ovarului. El se poate reprezenta n stadii diferite de dezvoltare. Forma iniial este foliculul primordial, format dintr-o celula central numit ovocit si reprezint celula din care se va forma ovulul n jurul ei sunt celule epiteliate dispuse ntr-un singur strat-celule foliculare.

Numrul foliculilor primordial este la nou nscui ntre Foliculul primordial sufer o serie de transformri care privesc att ovocitul, ct i celulele foliculare.

Ovocitul sufer prima diviziune de maturaie devenind ovocit de ordinul al IIlea. Celulele foliculare se divid i se dispun n mai multe straturi formnd membrana granular. Intre celulele membranei granulare pare o cavitate antrul n care se adun lichidul folicular ce conine hormonul extrogen numit foliculina estrodiolul.

Celulele foliculare din jurul ovocitului se dispun radial si formeaz coroana ovarian enterobiasis, care da natere membranei pelucide a ovarului. La periferia foliculului se dispun ovarian enterobiasis din strana corticala si formeaz tecile foliculare: teaca intern alctuit din celulele granulare care elaboreaz hormonul estrogen, foliculina; teaca extern de natur conjunctiv fibroas este aezat la periferia foliculului. Foliculul ajuns in aceast stare se numete folicul matur si are un diametru mai mare de un cm.

Foliculul matur se apropie de suprafaa ovarului, pe care l rupe si expulzeaz lichidul folicular si odat cu el i ovcitul, proces numit ovulaie. Dup expulzarea din folicul, ovocitul sufer a doua ovarian enterobiasis de maturaie si ptrunde in trompa uterin unde devine ovul, fiind apt pentru fecundare. Dup ce ovocitul a fost eliminat din foliculul matur, celulele tecii interne se nmulesc i ptrund n interior, iar celulele granularei devin voluminoase se ncarc cu o substana galben i umplu cavitatea foliculului.

Aceasta nou formaiune poarta numele de corp galben. Corpul galben secret hormonul progesteron care se vars direct n snge. Daca ovulul a fost fecundat corpul galben se dezvolt, atinge cm, n diametru i ramane n stare de funcionare luni numindu-se corp galben de sarcin. In a doua parte a sarcini el ncepe s involueze si se transform intr-un corp fibros-corpus albicios. Daca ovulul nu a fost fecundat, corpul galben involueaz intr-un interval foarte scurt de zile.

Dezvoltarea foliculului i a ovulului se face sub influenta foliculosti-mulinei produs de hipofiz. Substana costical este partea cea mai important a ovarului pentru ca n ea se formeaz celulele reproductoare i se produc hormonii sexuali.

Substana medular se gsete aezat in mijlocul ovarului i este nconjurat de substana cortical. Ea este format dintr-un esut conjunctiv fibros, foarte bogat n vase sangvine i vase limfatice i din putinele celule secretoase. Mai conine fascicule i fibre musculare netede i terminaii nervoase.

Substana medulara are rol n susinerea si nutriia ovarului, precum i n secreia hormonal. Vascularizaia ovarul este vascularizat de artera ovarian, ramura a aortei si de artera uterin si ramura ovarian.

Examenul raclatului perianal la Enterobioză

Vena ovarian, ovarian enterobiasis ovarul stng se vars in vena renal stng, iar cea din ovarian enterobiasis drept direct in vena cav trunchiuri care merg la ganglioni limfatici lombari, preaortici, aortici i lateroaortici di partea stnga.

Inervaie nervii ovarului ,vin din plexul renal si intermezenteric aortic si formeaz plexul ovarian Pe lng funcia de secreie externa ovulaiaovarul ndeplinete si o important funcie de gland endocrin.

ovarian enterobiasis

Hormoni ovarieni ovarul ovarian enterobiasis dou categorii de hormoni: - hormoni extrogeni si hormoni progestrotionali. Hormonii estrogeni sunt secretai de celulele interstiiale ale foliculilor, Se cunosc trei hormoni estrogeni: estradiolul, estriolul si extronul.

ovarian enterobiasis cancer renal inca

Hormoni progestationali sunt produi de corpul galben i sunt: progesteronul, pregnandionul, pregnatriolul. Progesteronul reprezint hormonul progestational primar. Se ntlnete n snge i mai poate fi produs de placenta corticosuprarenal. El are rol n pregtirea mucoasei uterine n a doua faz a ciclului menstrual, pentru nidarea oului. Daca ovulul a fost fecundata tot el este acela care asigur dezvoltarea oului i formarea placentei. Reglarea secreiei interne a ovarului se face de centrii hipotalamici pe cale neuronal prin intermediul glandei hipofizei care produce hormoni gonadotropi i hormonul ovarian enterobiasis.

Fiziologia glandelor genitale Glandele ovarian enterobiasis sunt glande cu secreie mixta. Ele ndeplinesc att o funcie exocrina, prin formarea i eliminarea la exterior a gameilor, cat i o funcie endocrina prin producerea unor hormoni care sunt vrsai n snge i care au o mare influent asupra metabolismului i n apariia caracterelor sexuale primare si secundare. Caracterele sexuale la femei sunt reprezentate prin: ovare, uter i vagin. Prin caracterele sexuale secundare ovarian enterobiasis neleg particularitile pe care le prezint unele organe care, dei exista la ambele sexe, deosebesc brbatul de femeie.

Caracterele sexuale secundare la femei sunt: formele corpului, dezvoltarea glandelor mamare, laringele rmn n stadiul de dezvoltare infantila voce subire psihicul i comportarea. Hormonii sexuali sunt produi de glandele genitale.

Testiculele i ovarele, n care se afl elementele glandulare endocrine, alturi de cele productoare de gamei. In ciclul menstrual deosebim trei faze: Faza menstrual sau menstruaia propriu-zis apare n ultimele cinci zile ale ciclului menstrual. Endometrul degenereaz din cauza unei slabe cancer de colon gases sangvine i se exfoliaz, iar capilarele se rup i formeaz hemoragia.

Sngele menstrual este srac, diluat i bogat n leucocite. Faza proliferativa sau preovulatorie este cuprins ntre ziua a a ciclului menstrual. In aceasta faz ovarian enterobiasis loc refacerea epiteliului mucoasei uterine.

Faza progestaional sau secretoare numit i perioada pregravidic, este cuprins ntre ovarian enterobiasis a papilloma roof of mouth menstrual. In aceast faz endometrul ajunge la o grosime de mm, iar capilarele se dilat foarte mult, dnd endometrului un aspect edanotos. In felul acesta endometrul este pregtit pentru fixarea ovulului.