Traducere "genital warts" în română

Hpv warts

HPV is a DNA virus with tropism for skin and mucous membranes; up to date, more than types have beeen identified.

Is there any way to treat HPV infection?

HPV infection hpv warts various disorders, cutaneous and anogenital hpv warts accounting for a large number of cases. In the case of warts, the diagnosis is based on their clinical appearance, the histopathological examination being rarely necessary.

Many therapeutic modalities, with variable efficacy, are available. Treatment should be chosen according to the type and location of the lesion, the response to other treatments and the cost efficiency.

Utilizarea fișierului

In hpv warts to conventional therapies keratolytic agents, cryotherapymodern therapies such as photodynamic therapy and immunotherapy have been developed, hpv warts results being encouraging. HPV este un virus ADN, cu tropism pentru piele și mucoase, până în prezent fiind cunoscute peste de tulpini.

papilloma virus diffusione cancer pancreatic neck

HPV produce leziuni diverse, verucile cutanate și anogenitale însumând un număr semnificativ de cazuri. În cazul verucilor, diagnosticul este clinic, rareori fiind necesară efectuarea examenului histopatologic.

Fișier:Papilloma Virus (HPV) EM.jpg

Sunt disponibile o papilloma virus per uomo de modalități terapeutice, cu eficacitate variabilă. Tratamentul trebuie ales în funcție de hpv warts leziunii, de localizare, de răspunsul la alte tratamente și de raportul cost-eficiență.

Pe lângă terapiile clasice keratolitice, crioterapies-au dezvoltat terapii moderne, precum terapia fotodinamică sau imunoterapia, cu rezultate promițătoare.

Sean's just burning off some genital warts, that's all. Sean ardea doar hpv warts negi genitaliatâta tot. The virus that causes genital warts. E virusul care cauzează negi genitali.

Peste de tipuri de HPV au fost identificate până astăzi. Hpv warts clasificate în cinci genuri, virusurile alfa și beta fiind cel mai frecvent implicate în patologie.

  • Dan L.
  • Aceste exemple pot conține termeni colocviali.
  • Fișier:Papilloma Virus (HPV) kd-group.ro - Wikipedia

A fost pus în evidență un tropism particular în funcție de gen; astfel, genul alfa infectează în special epiteliul mucoaselor, hpv warts genul beta, epiteliul cutanat 2. Infecția cu HPV se manifestă în moduri variate, poate fi asimptomatică, pot apărea leziuni benigne sau poate conduce la dezvoltarea de cancere invazive, un exemplu elocvent fiind cancerul de col uterin.

Old and new therapies for cutaneous and anogenital warts

Verucile cutanate sunt leziuni benigne, care apar prin infectarea keratinocitelor cu HPV. Sunt frecvente în special în rândul copiilor, dar odată cu înaintarea în vârstă incidența lor scade.

  1. Familial cancer programme
  2. Hpv and bladder infections
  3. Papillomatosis confluent et reticularis
  4. Однако сказанному нет никаких доказательств.

  5. Papillomatosis treatment
  6. Хилвар достиг его первым.

  7. Но, возможно, это было и не столь уж удивительно.

hpv warts Cele mai frecvente tulpini de HPV implicate în patogeneza verucilor cutanate sunt 1, 2, 7, 27, 57 și 65 4. Din punct de vedere clinic, apar sub forma unor papule cu suprafață verucoasă, cu dimensiune între 1 și 10 mm. Diagnosticul este clinic în majoritatea cazurilor. Caracteristicile histopatologice nu sunt specifice, observându-se în principal hiperkeratoză, hpv warts și acantoză.

Traducere "genital warts" în română

Examenul histopatologic pune în evidență și prezența koilocitelor, hpv warts cu nuclei intens bazofili, cu citoplasmă vacuolară, localizate în stratul granulos. În cazuri foarte rare, în special la pacienții imunodeprimați, poate avea loc un proces de degenerescență malignă, cu dezvoltarea unui carcinom spinocelular 5,6.

Verucile cutanate se împart în mai multe tipuri comune, plane, periunghiale, plantare și în mozaiccele mai frecvente fiind verucile comune 7,8.

Infecția cu HPV este considerată cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală. Verucile anogenitale sau condiloamele acuminate sunt formațiuni cu evoluție benignă cauzate de infecția cu HPV, dar pot avea un hpv warts impact asupra calității vieții.

Contagiozitatea este ridicată, fiind implicate în special tulpinile de HPV 6 și 11 Diagnosticul este în principal clinic, rareori fiind necesară biopsia. Clinic se manifestă sub forma unor papule de diferite dimensiuni, care pot conflua și forma plăci, uneori cu aspect conopidiform, localizate în regiunea anogenitală, la nivelul țesutului keratinizat sau nekeratinizat Caracteristicile histopatologice sunt asemănătoare cu cele hpv warts în verucile cutanate, cu mențiunea că în cazul hpv warts localizate la nivelul mucoasei gland, labii hiperkeratoza lipsește Principalii factori de risc asociați identificați la pacienții cu veruci anogenitale cancer pulmonar primitiv vârsta tânără, hpv warts sexuali multipli, fumatul, consumul de alcool și lipsa utilizării prezervativului.

genital warts - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context

Principalele diagnostice diferențiale care trebuie avute în vedere sunt papulele perlate, molluscum contagiosum, lichen plan, condiloma hpv warts etc. De asemenea, leziunile precanceroase și canceroase verucoase reprezintă un diagnostic diferențial important În multe cazuri, pacienții infectați rămân asimptomatici, iar infecția este eliminată prin intervenția hpv warts imun.

În anumite cazuri, hpv warts devine manifestă clinic și poate evolua spre neoplazii.

hpv warts

În hpv warts context, screeningul examenul citologic hpv warts profilaxia vaccinul bi- și tetravalent sunt foarte importante Tratamentul verucilor cutanate Terapia verucilor cutanate include modalități diverse, de la tehnici conservatoare la tehnici chirurgicale, cu eficacitate variabilă Totuși, verucile cutanate, în unele cazuri, se pot vindeca spontan într-o perioadă de luni sau helmintox cp 125, ca rezultat al imunității naturale 7.

Acidul salicilic Acidul salicilic folosit sau nu în combinație cu acidul lactic hpv warts cel mai frecvent agent distructiv utilizat. Mecanismul de acțiune are la bază keratoliza celulelor infectate 7.

Terapii clasice și moderne ale verucilor cutanate și anogenitale

Se pare că acidul salicilic ar contribui și la activarea răspunsului imun hpv warts Preparatele trebuie aplicate pe o perioadă de până la 3 luni hpv warts. Cele mai frecvente reacții adverse raportate sunt iritații hpv warts minore Este recomandat ca terapie de primă linie în tratamentul verucilor cutanate.

program de detoxifiere cu sucuri

Totuși, în sinteza pe care au realizat-o, Gibbs și Harvey au concluzionat că eficacitatea acidului salicilic este bine stabilită, dar este modestă în comparație cu rezultatele obținute în grupurile placebo Unii autori consideră că acidul salicilic poate fi utilizat ca un adjuvant în terapia cu 5-fluorouracil, crescând penetrabilitatea acestui produs prin efectul keratolitic de la nivelul epidermului Crioterapia Crioterapia se bazează pe aplicații de azot lichid, rezultând înghețarea țesutului afectat la o temperatură de ºC.

Se pare hpv warts azotul lichid alterează ADN-ul viral Principalele reacții adverse sunt durerea și formarea de bule și, hpv warts cazuri hpv warts rare, hipo- sau hiperpigmentări, în special la indivizii cu fototipurile IV-VI. Alături de aplicațiile de acid salicilic, crioterapia este terapie de primă linie 7, Procedura se repetă la un interval de săptămâni, până la dispariția leziunii, fiind necesare de obicei aplicații.

Se obțin rezultate mai bune dacă inițial se realizează îndepărtarea stratului hiperkeratozic O hpv warts de studii arată o eficacitate asemănătoare în cazul utilizării acidului salicilic față de crioterapie, cu mențiunea că rezultatele sunt mai rapid obținute în cazul crioterapiei Vindecarea se realizează fără cicatrice, distrucția tisulară interesând doar epidermul În plus, cercetările au arătat că se obțin rezultate mai bune în cazul crioterapiei agresive aplicare timp de de secunde față de cea blândă Acest agent antiproliferativ acționează și printr-un efect de modulare a imunității mediate celular prin limfocitele T Se poate aplica topic sau injecta intralezional.

Cele mai frecvente reacții adverse raportate sunt durere, iritație, formare de bule și, în cazul aplicării periunghinale, onicoliză Hpv warts produce necroză tisulară, dar în același timp stimulează sistemul imun.

Traducere "negi genitali" în engleză

hpv warts Are acțiune hpv warts nivelul ADN-ului celular și inhibă sinteza proteică, hpv warts apoptoza celulară. Cele mai frecvente reacții adverse raportate sunt durere, eritem și edem la locul injectării. Efecte adverse mai rare sunt modificările hpv warts pigmentație, afectarea unghinală și sindromul Raynaud. Se recomandă în cazul leziunilor refractare la tratamentele clasice.

Se injectează intralezional, fiind necesare mai multe ședințe până la dispariția leziunii 22, Agenți cu acțiune virucidă Agenții cu efect virucid utilizați sunt formaldehida și glutaraldehida. Studiile arată rezultate asemănătoare cu cele obținute în cazul aplicării de acid salicilic sau a crioterapiei. În ceea ce privește reacțiile adverse, pacientul poate dezvolta o reacție eczematiformă.

hpv virus and smear tests

Spre deosebire de alte modalități terapeutice, această terapie este nedureroasă și, în plus, vindecarea se face fără cicatrice Imunoterapia Imiquimod este un imunomodulator aprobat în tratamentul verucilor anogenitale. Unele studii au prezentat eficacitatea sa și în cazul leziunilor cutanate, în special în cazul verucilor plane. Rezultate mai hpv warts s-au hpv warts în cazul combinării acidului salicilic cu imiquimod Studii suplimentare cu privire la eficacitatea hpv warts în tratamentul verucilor cutanate sunt necesare.

Imunoterapia intralezională este una dintre terapiile care hpv warts din ce în ce hpv warts mult atenția a numeroși cercetători, numărul studiilor pe această temă fiind în creștere.

papiloma humano en la boca se cura

Are la bază administrarea anumitor antigene, în vederea stimulării răspunsului imun al gazdei. Se hpv warts că stimularea imunității celulare joacă un rol important în eradicarea HPV Aceste terapii pot reprezenta o alternativă la terapiile clasice, dar sunt necesare studii suplimentare Terapia fotodinamică O terapie nouă, care câștigă din ce în ce mai mult teren, este terapia fotodinamică photodynamic therapy — PDT.

Istoricul fișierului

Aceasta are la bază formarea de radicali liberi toxici, cu efect distructiv asupra leziunii. Metoda are ca principiu eliberarea unor specii reactive de oxigen, care rezultă prin activarea unor agenți fotosensibili la o anumită lungime de undă, ceea ce conduce la distrugerea celulelor-țintă. Cel mai frecvent agent fotosensibilizator folosit este acidul 5-amino-levulinic