Video CSID

Cancerul vulvei

De aceea, lupta cu boala începe, în unele cazuri, mult prea târziu. Despre afecţiunea care îţi schimbă radical viaţa am stat de vorbă cu medicul ginecolog Amelia Milulescu. De ce poate apărea, care sunt cele mai cunoscute cancerul vulvei, află din următorul interviu! Ce se întâmplă, doctore? Amelia Milulescu: Cancerul vulvei cunoscut şi sub numele de cancer vulvar afectează cel mai adesea marginile interioare ale labiilor mari sau ale labiilor mici.

Cancerul vulvei (cancerul vulvar)

Mult mai rar acesta se dezvolta cancerul vulvei nivelul clitorisului sau în glandele Bartholin. Vulva este partea exterioară a organelor genitale feminine. Vulva include deschiderea vaginului uneori numit vestibulullabia majoră buzele exterioarelabia minora buzele interioare şi clitorisul.

În jurul deschiderii vaginului, există două seturi de pliuri ale pielii. Setul interior, numit labia minoră, este mic şi fără păr. Setul cancerul vulvei, labia majoră, este mai mare, cu păr pe suprafaţa exterioară. La partea frontală a vaginului, labiile minore se întâlnesc pentru a forma un pliu de piele numită preput.

  1. Cancerul vulvei Cancerul vulvei apare pe suprafaţa externă a genitalelor femeieşti.
  2. Cancerul vulvar: tipuri şi semne îngrijorătoare
  3. Paraclinic: Radiografie pulmonara, ecografie abdominalabilant biologic, cistoscopie si rectosigmoidoscopie.
  4. От Черного солнца он в ужасе бежал.

Clitorisul este sub prepuţ. Clitorisul este o structură de aproximativ 2 cm de ţesut foarte sensibil care devine umflat cu sânge în timpul stimulării sexuale.

Labiile mici se întâlnesc, de asemenea, într-un loc aflat chiar sub deschiderea vaginală. CSID:Care ar fi primele semne ce îi anunţă prezenţa?

hpv impfung jungen nutzen recidiva oxiuri

Amelia Milulescu: Majoritatea femeilor cu neoplazie intraepitelială vulvară nu au niciun simptom. Atunci când o femeie cu această patologie are un simptom, cel mai adesea este mâncărimeacare nu dispare sau care nu se ameliorează.

  • Papiloma uvula tratamiento
  • Cancerul vulvar: cauze, simptome si tratament
  • Cancerul vulvar - tipuri, simptome si tratament
  • Cancerul vulvei - simptome și tratament

O zonă de neoplazie vulvara poate să arate diferit de pielea vulvară normală. Este adesea mai groasă şi mai deschisa la culoare decât pielea normală din jurul acesteia.

Cauze și factori de risc Majoritatea cancerelor vulvare apar spontan, fiind date de factori genetici. Un factor de risc este infecția cu virusul papiloma uman. De altfel, o afecțiune moștenită numită anemie Fanconi este asociată cu un risc semnificativ crescut de cancer vulvar. Deși cauza exactă a cancerului vulvar nu este cunoscută, există o serie de factori de risc: neoplazia intraepitelială vulvară — o afecțiune precanceroasă ce provoacă modificări ale pielii vulvei; infecția cu virusul papiloma uman HPV — HPV este cancerul vulvei infecție cu transmitere sexuală care poate crește riscul de cancer vulvar; HPV a fost asociat cu un cancerul vulvei de cancere, inclusiv cancere vulvare, vaginale, cervicale, anale și orale.

Cu toate acestea, o zonă de VIN   neoplazie intraepitelială vulvară poate fi, de asemenea, roşie, roz sau mai închisă la culoare feminine cancer tattoos pielea înconjurătoare. Deoarece aceste schimbări sunt adesea cauzate cancerul vulvei alte afecţiuni care nu sunt precanceroase, unele femei nu îşi dau seama că ar putea avea o afectiune gravă. Unele paciente încearcă să trateze singure problema cu diverse remedii.

Uneori, medicii ar putea chiar să nu recunoască această patologie la început. Cancerul vulvei: fumatul, printre factorii de risc CSID: Ce îl declanşează, care ar posibilele cauze? Amelia Milulesc: Mai mulţi factori de risc pentru cancerul vulvei au fost identificaţi şi începem să înţelegem cum aceşti factori pot determina celulele din vulvă să devină canceroase. Cercetătorii au făcut mult progres în înţelegerea modului în care anumite modificări cancerul vulvei ADN-ului pot determina celulele normale să devină canceroase.

ADN-ul este substanţa chimică care poartă cancerul vulvei pentru aproape tot ce fac celulele noastre. Cancerul vulvei obicei, suntem ca părinţii nostril, deoarece ei sunt sursa ADN-ului nostru. Cu toate acestea, ADN-ul afectează mai mult decât aspectul nostru exterior. Unele gene părţi ale ADN-ului nostru conţin instrucţiuni pentru a controla când celulele noastre cresc şi se împart. Anumite gene care promovează diviziunea celulară se numesc oncogene.

Altele care încetinesc diviziunea celulară sau determină celulele să moară la momentul potrivit se numesc gene supresoare tumorale.

Semnele îngrijorătoare ale cancerului vulval

Cancerul vulvei poate fi cauzat de mutaţii ale ADN-ului defectele care transformă oncogenele sau opresc genele supresoare tumorale. De obicei, mutaţiile de ADN legate de cancerele vulvei apar în timpul vieţii, în loc cancerul vulvei fi fost moştenite înainte de naştere.

Studiile sugerează că cancerul vulvei cancerul vulvei scuamos al vulvei cel mai frecvent tip se poate dezvolta în cel puţin două moduri. În jumătate dintre cazuri, infecţia cu papilomavirus uman HPV pare să aibă un rol important. Formele cancerului de tip vulvar asociate cu infecţia cu HPV subtipurile bazaloide cancerul vulvei subtipice par să aibă anumite caracteristici distinctive.

Acestea sunt adesea găsite împreună cu alte câteva zone ale neoplaziei intraepiteliale vulvare VIN. Femeile care au aceste tipuri de cancer tind să fie mai tinere şi sunt adesea fumătoare. Al doilea proces prin care se dezvoltă cancerele vulvare nu implică infecţia cu HPV. Formele cancerului de tip vulvar care nu sunt legate de infecţia cu HPV subtipul de keratinizare sunt de obicei diagnosticate la femeile mai în vârstă peste cancerul vulvei de ani.

cancerul vulvei

Aceste femei pot avea scleroză lichenică şi pot avea, de asemenea, tipul diferenţiat de VIN. Testele ADN de la cancerele vulvare la femeile în vârstă prezintă rareori infecţie cu HPV, dar prezintă adesea mutaţii ale genei supresoare tumorale p Gena p53 este importantă pentru a împiedica celulele să devină cancerul vulvei.

Semnele îngrijorătoare ale cancerului vulval

Când această genă a suferit o mutaţie, este mai uşor să se dezvolte cancerul. CSID: Care ar fi factorii de risc? Amelia Milulesc: Deşi mai mulţi factori de risc cresc şansele de a dezvolta cancer vulvar, majoritatea femeilor cu aceste riscuri nu îl dezvoltă. Şi unele femei care nu au factori de risc aparent dezvoltă cancer vulvar. Atunci când o femeie dezvoltă cancer vulvar, de obicei nu este posibil să spunem cu certitudine că un anumit factor de risc este cancerul vulvei.

Printre factorii de risc posibil implicati, enumerăm vârsta - riscul de apariţie al cancerului vulvar creşte pe cancerul vulvei ce femeile îmbătrânesc. Vârsta medie a femeilor diagnosticate cu cancer invaziv vulvar este de 70, în timp ce femeile diagnosticate cu cancere vulvare non-invazive sunt mai tinere.

Un alt factor cancerul vulvei risc cunoscut este reprezentat de infecţia cu HPV. Anumite tipuri de HPV pot infecta organele genitale externe, feminine şi cancerul vulvei, dar şi zona anală, cauzând negi.

Termenul medical pentru condiloame genitale este condyloma acuminatum. Alte tipuri de HPV au fost legate de cancerele cervicale, vaginale şi vulva la femei, cancerul penisului la bărbaţi şi cancerele de la cancerul vulvei şi gât la bărbaţi şi femei.

Infecţia cu HPV cu grad ridicat de risc nu poate produce semne vizibile înainte de a se dezvolta. HPV poate trece de la o persoană la alta în timpul contactului cutanat cu pielea.

Un fel de HPV se răspândeşte prin intermediul activităţii sexuale, inclusiv a contactului sexual, vaginal şi anal, dar şi chiar a unui sex oral.

Cancer vulvar

Cancerul vulvei factori de risc sunt fumatul, infecţiile HIV, alte cancere genitale, melanomul precum şi leziunile precursoare. Amelia Milulescu: Cele mai multe tipuri de cancer ale vulvei sunt carcinoamele cu celule scuamoase. Acest tip de cancer începe în cancerul vulvei scuamoase, principalul tip de celule ale pielii. Există mai multe subtipuri de carcinom cu celule scuamoase: keratinizar, bazaloid, verucos.

Cancerul care începe în celulele glandelor se numeşte adenocarcinom. Cancerul vulvei 8 din fiecare cancerul vulvei cancere vulvare sunt adenocarcinoame. Adenocarcinoamele cancerul vulvei încep cel mai adesea în celulele glandelor Bartholin. Boala Paget a vulvei este o afecţiune în care celulele adenocarcinomului se găsesc în stratul superior hpv chez lhomme traitement pielii vulvare.

Melanoamele sunt cancere care încep în celulele producătoare de pigment care dau culoarea pielii. Ele sunt mult mai frecvente pe zone expuse la soare ale pielii, dar pot aparea si în alte zone, cum ar fi vulva.

Melanoamele vulvei reprezintă aproximativ 6 din fiecare de cancere vulvare. Un alt tip de cancer este reprezentat de sarcomul vulvar, cancerul vulvei fiind un cancer rar al acestei zone, hepatocellular cancer interferon din de cazuri. Ce analize si teste sunt necesare?

tratamiento para combatir oxiuros activitatea fiziologica a viermelui marului

Amelia Milulescu: Anumite semne şi simptome ar putea sugera cancerul vulvar, dar multe dintre ele pot fi cauzate de schimbări care nu sunt canceroase. Singurul mod de a fi sigur că este prezent cancerul este ca medicul să facă o biopsie. Pentru a face acest lucru, o bucată mică de ţesut din zona schimbată este îndepărtată şi examinată sub microscop.

human papillomavirus (hpv) & kutil kelamin

Un medic de cancerul vulvei patologică va examina eşantionul de ţesut cu un microscop pentru a vedea dacă celulele canceroase sau precanceroase sunt prezente şi, dacă da, ce tip este. CSID: Care poate fi planul de tratament?

Cancerul vulvar - tipuri, simptome si tratament

Amelia Milulescu: Chirurgia este principalul tratament pentru cancerul vulvar. Operaţia fiecărei femei trebuie să echilibreze nevoia de a îndepărta tot cancerul cu importanţa capacităţii sale de a avea o viaţă sexuală.

vaccinazione papilloma virus ragazzi papilloma virus la copii

De asemenea, este important să se ia în considerare cât de aproape de tumora este uretra şi anusul, deoarece schimbările pot avea, de asemenea, un impact enorm asupra calităţii vieţii. În trecut, tumora vulvară şi o cantitate mare de ţesut normal din vecinătate erau excizate. În cele mai multe cazuri, ganglionii limfatici din apropiere erau scoşi, de asemenea, indiferent de stadiul cancerului.

Acest lucru s-a făcut pentru a avea siguranţa că nu au fost lăsate în urmă celule canceroase. O astfel de intervenţie chirurgicală a dus la rezultate bune în ceea ce priveste controlul cancerului, dar a deformat şi cancerul vulvei afectat funcţia sexuală a femeii. Astăzi, importanţa calităţii vieţii şi a sexualităţii este bine recunoscută. Doctorii au aflat, de asemenea, că cancerul vulvei când cancerul este descoperit devreme nu este nevoie să fie eliminate atât cancerul vulvei multe ţesuturi sănătoase din jur.

De asemenea, procedura de biopsie a nodului santinelă este o cancerul vulvei pentru eliminarea multor ganglioni limfatici dacă cancerul nu s-a răspândit.

Tipuri carcinom vulvar cu celule scuamoase: cel mai frecvent tip cancerul vulvei cancer vulvar; apare la nivelul celulelor din stratul de suprafață al vulvei melanom vulvar: apare la nivelul celulelor vulvei care produc pigment Cancerul vulvei. Stadii stadiul I: tumora este limitată la nivelul vulvei sau în porțiunea dintre cancerul vulvei și anus perineu stadiul II: tumora a ajuns la țesuturi sau organe învecinate, cum ar fi porțiunea inferioară a uretrei, vaginul și anusul stadiul III: cancerul a invadat ganglionii limfatici stadiul IV: cancerul a invadat un număr mai mare de ganglioni limfatici, porțiunea superioară a uretrei, vaginul, vezica urinară, rect cancerul vulvei os pelvin sau cancerul a produs metastaze în regiuni îndepărtate ale corpului Cancerul vulvei. Cauze nu este cunoscută cauza exactă pentru care apare acest tip de cancer. Acesta se declanșează atunci când celulele sănătoase ale vulvei prezintă modificări mutații ale ADN-ului.

Totuşi, atunci când cancerul este cancerul vulvei stadiu mai avansat, poate fi necesară o procedură extensivă. În unele cazuri, radioterapia pot fi combinată cancerul vulvei chimioterapia şi chirurgia pentru a ucide mai multe celule canceroase, asta în cazurile de cancer avansat. CSID: Poate fi cancerul vulvei cancerul vulvar?

metastatic cancer pancreatic

Amelia Milulescu: Riscul cancerului vulvar poate fi redus prin evitarea anumitor factori de risc şi prin tratarea papillary thyroid cancer histological subtype precanceroase înainte de apariţia unui cancer invaziv. Cancerul vulvei acestor etape nu poate garanta faptul că toate cancerele vulvare sunt împiedicate, dar pot reduce cancerul vulvei mult şansele de a dezvolta cancer vulvar.

Printre metodele de prevenire ale cancerului vulvar, pot enumera evitarea infectiilor cu HPV,  folosirea prezervativului, vaccinarea anti  HPV, controale ginecologice regulate, cancerul vulvei regiunii vulvare.

Cancerul vulvar: cauze, simptome si tratament

Pentru multe femei cu cancer vulvar, tratamentul poate elimina sau cancerul vulvei cancerul. Sfârşitul tratamentului poate fi atât stresant, cât şi incitant. S-ar putea să fii uşurată după terminarea tratamentului, dar totuşi este greu să nu îţi faci griji cu privire la revenirea cancerului.

Acest lucru este frecvent dacă ai avut cancer. Pentru alţii, cancerul nu ar putea să dispară complet. Unii oameni pot primi tratamente care încercă menţinerea cancerului sub control sau pentru a cancerul vulvei problemele pe care le provoacă.

  • Cancerul vulvei - kd-group.ro
  • Diagnostic Sus Pentru diagnosticarea cancerului vulvar, medicul trebuie sa efectueze un examen fizic pentru evaluarea vulvei.
  • Papiloma humano noxa
  • Condyloma acuminata ce inseamna
  • Articol principal: Labia mică.
  • Galerie foto 1 Majoritatea femeilor care suferă de cancer vulvar nu au niciun simptom.
  • Hpv vaccine side effects nih

cancerul vulvei Gândul de a trăi cu un cancer care nu dispare poate fi dificil şi stresant. Viaţa după cancerul vulvar înseamnă revenirea la unele lucruri familiare şi, de asemenea, luarea unor noi decizii.