Cartofii cu tuberculi

Toxina caju. Migdale nuci in dieta

Conținutul

  Redactia Descopera. Plantele din toxina caju familie, din care alături de caju mai fac parte şi mango, iedera otrăvitoare, sumaculscumpiea şi fisticul,  sunt răspândite în regiunile tropicale şi mediteraneene.

  toxina caju gastric cancer nccn

  Majoritatea speciilor sunt iritante datorită producerii unui ulei toxina caju, numit urushiol scrie rador. Acest ulei  este conţinut de obicei de frunze, dar şi de toxina caju fructelor şi este un alergen foarte puternic, care poate fi chiar fatal dacă este ingerat. În cazul alunelor caju, uleiul toxic este prezent chiar sub coajă, pe suprafaţa miezului şi de aceea, comercializarea lor trebuie făcută după un atent proces de curăţare şi îndepărtare a învelişului.

  recto papillomavirus

  Curaţarea alunelor caju este făcută manual, cu foarte mare grijă şi cu efecte destul de nocive asupra lucrătorilor toxina caju href="http://suptc.ru/zarabotat-dengi/6508-kto-kak-dengi-zarabativaet.php">кто toxina caju деньги зарабатывает ţările tropicale sărace, care nu au echipamente de protecţie.

  Acest lucru ar fi imposibil deoarece riscul de a ingera urushiol ar fi foarte mare, în consecinţă acestea sunt trecute prin abur fierbinte sau chiar fierte, pentru a distruge uleiul iritant.

  hpv warts lead to cancer

  În cazul fisticului, cantitatea toxina caju urushiol conţinută în coajă este mult mai mică, dar persoanele alergice vor resimţi imediat prezenţa toxinei. Pentru cei care nu au reacţii alergice, e necesar totuşi un sfat general valabil pentru orice aliment: să fie consumat cu moderaţie!

  Şi chiar dacă variantele toxina caju ale acestor delicioase gustări nu sunt la fel de sănătoase, sunt totuşi mai sigure.

  toxiner i vin