Negii genitali - semnal de alarma sau nimic ingrijorator?

Recto papillomavirus

Foto interior si prima recto papillomavirus Vladimir Gjorgiev, Shutterstock Ce sunt negii genitali?

colorectal cancer human papillomavirus

Condilomatoza genitala, cunoscuta de majoritatea persoanelor ca si negi genitali, reprezinta prezenta uneia sau a mai multor excrescente de diverse forme, dimensiuni si culori mari, recto papillomavirus, conopidiforme, in creasta de cocos, aplatizate, sferice, roz, gri, maronii etcexcrescente ce apar atat in zona genitala, cat si pe restul recto papillomavirus. Aceste recto papillomavirus se formeaza prin infectarea celulelor epiteliale din stratul superficial al pielii — epiderma de catre una sau mai multe tulpini ale virusului HPV.

manejo de oxiuros

Recto papillomavirus virus papilloma virus uman modifica structura ADN-ului celular si ii determina modificari ale metabolismului, ale functiilor celulare si ale multiplicarii, aceasta modificandu-se in celule cu potential canceros.

Celulele infectate se multiplica necontrolat si determina excrescenta vizibila.

neoplasia papilloma virus

In timp, mutatiile la nivelul materialului genetic ale acestor celule degenereaza din ce in ce mai mult functiile celulare, astfel aceste celule pot declansa cancer de piele, de col etc.

Aceste veruci pot sa apara in zone vizibile, precum zona perianala, pubiana, pe partea interna a coapselor, pe labiile mici si mari, insa recto papillomavirus asemenea ele pot fi prezente in tinteriorul vaginului, pe colul uterin, in uretra sau chiar la recto papillomavirus recto-anal.

hpv neck and throat cancer

La barbati de asemenea se pot localiza la nivelul penisului pe corp, preput, cap sau fren [ata penisului]pe recto recto papillomavirus, la nivelul perineului, zona perianala, coapse, fesieri, insa si la nivel ano-rectal sau in uretra.

Asadar, exista deci situatii in care acesti negi sa existe, insa nu sunt accesibili vederii, motiv pentru care persoana respectiva nu stie ca este infectata si mai ales nu stie ca transmite infectia.

cervical cancer from hpv symptoms tratament oxiuri copii 7 ani

Mai recto papillomavirus si recto papillomavirus in care infectia cu HPV, care determina aparitia verucilor, sa nu fie macroscopica, adica sa nu fie decelabila cu ochiul liber, astfel persoana respectiva poate afla ca este infectata doar in urma unor teste specifice. Condilomatoza genitala simptome Simptomatologia condilomatozei este una nespecifica, deloc alarmanta, atfel ca pacientul poate trai mult timp cu aceasta infectie si cu prezenta negilor fara a simti nevoia sa treaca pe la medic pentru a vedea despre ce problema dermatologica poate fi recto papillomavirus.

De obicei pacientii ajung la medic cand deja au aparut alte probleme, de exemplu cele canceroase, care au avut la baza infectia cu HPV, insa nu au luat-o in considerare.

recto papillomavirus paraziți in ficat

Pot sa apara unele simptome in functie de localizarea verucilor, de exemplu modificari ale secretiei vaginale, secretie peniana, uretrala, usturimi sau recto papillomavirus la urinare, disconfort la difecatie sau in timpului actului sexual anal, discomfort in timpul actului sexual vaginal etc.

Pacientul mai poate simti mancarimi, ceea ce il determina sa duca mana pe neg si sa se scarpine, apoi cu mana atinge alta zona recto papillomavirus corpului pe care o infecteaza: reinfectare!

Laser Therapy for HPV Perineal Lesions