Parazitii pestelui. Ce este anisakis, viermele care poate exista în pește
Parazitul Anisakis din pește este foarte periculos pentru om. Cum se recunosc simptomele și cum se poate evita infestarea? Pericolul este diagnosticarea greșită în cazul parazitii pestelui cu acest parazit. Parazitul Anisakis din pește este o preocupare majoră pentru autoritățile sanitare din Europa. El infestează peștii de apă parazitii pestelui și nu numai.
Poză din manual medical japonez — După un timp, un obiect ciudat i-a parazitii pestelui din anus și parazitii pestelui fost extras: avea m lungime.
Noi doar ne indignăm.
Vezi 4 imagini în Galerie Ce este anisakis, viermele care poate exista în pește Cei care comercializează peștele știu că acesta poate fi infestat cu anisakis, un vierme din clasa nematodelor care trăiește în cavitatea abdominală și în mușchii peștilor de apă de mare. Anisakis este un vierme mic, alb laptos, lung de cm.
Sesizează presa și, aceasta, fără o cercetare științifică prealabilă, scrie articole inflamatorii rușinând un supermarket sau altul. Adevărul, uitat de mulți, este că peștii au viermi și alți paraziți.
La parazitii pestelui ca toate organismele vii. Culmea este că peștele de cultură, fiind crescut în condiții controlate și supus la metode de control există vaccin împotriva parazitii pestelui paraziți este mai puțin susceptibil la această infestare.
Deși dezgustători, acești parazitii pestelui prezintă un pericol mai mic pentru consumul uman decât bacteriile care pot afecta mâncarea parazitii pestelui. De asemeni, peștii parazitii pestelui apă proaspătă somon sau păstrăv pot fi infestați cu viermii-panglică Diphyllobothrium.
B.U.G. Mafia - Poezie De Strada (Remix) (Prod. Tata Vlad) (Videoclip)
Din acest motiv se recomandă gătirea peștelui la temperatură de minim 65C — aceasta ucide paraziții. De asemeni înghețarea industrială conduce la uciderea larvelor și viermilor parazitii pestelui la temperaturi de C, timp de 7 zile.
Cele mai multe firme care procesează peștele îl îngheață la C, minim 15 ore. Întrebări și răspunsuri: De ce nu se-nbolnăvesc japonezii?
Incedența unor boli provocate parazitii pestelui acești paraziți cum ar fi anisakiasis, diphyllobothriasis este tradițional mai crescută și crește încontinuu în Japonia decât în alte părți ale lumii deși cu răspândirea sushi, Europa și alte centre prinde din urmă. Firmele care procesează peștele și extrag file-ul folosesc mese de sticlă cu lumini puternice parazitii pestelui care le permite detectarea paraziților în carne.
Aceștia sunt extrași folosind o pensetă sau alte instrumente, lăsând carnea curată și plăcută la vedere.