raspunsul imunitar - Translation into English - examples Romanian | Reverso Context

Helminth immunity

Se estimează că peste un miliard de persoane sunt purtători helminth immunity Trichuris pe toată planeta, inclusiv mai mult de de milioane de copii de vârstă preșcolară și mai mult de de milioane de copii școlarizați de ani [25] [26]. Grupa de vârstă cea mai afectată este ani, dar este întâlnit și la copii mai mici. Cel puțin 27 milioane copii de vârstă școlară sunt infectați în Africa Subsahariană, 36 milioane în India, 42 milioane în China, 39 milioane în America Latină și Caraibe [22].

Comentarii The type 2 immune response that develops during infectious disease has undergone major paradigm shifts in the last several years as new cell helminth immunity and pathways have been identified. It is now clear that the type 2 immune response, characterized by elevations in specific cytokines, including IL-4, IL-5 and IL, is associated with helminth infections in both humans and mice. This response is complex and includes effector functions that mediate resistance, contributing to expulsion and in some cases destruction, of the parasite. But just as importantly, the type 2 immune response can also mediate tolerance mechanisms, which can mitigate tissue injury as these large multicellular parasites transit through vital organs.

Prevalența la adulți este scăzută. De regulă, helminth immunity este mai frecvent întâlnită în zona rurală și suburbană, în special în regiunile agricole suprapopulate, cu standard socioeconomic scăzut în care facilitățile sanitare lipsesc.

helminth immunity hpv high risk genotypes positive

În țările dezvoltate, prevalența helminth immunity scăzut considerabil grație ameliorării condițiilor de igienă. Deși, helminth immunity general, coextensivă în distribuția geografică cu Ascaris lumbricoides, Trichuris trichiura este mai sensibil la efectele deshidratării și luminii solare directe.

Adesea sunt prezente în același timp infestarea cu ascaride și tricocefali [28]. Tricocefaloza apare endemic în colectivitățile de copii din zone cu sanitație deficitară, și sporadic poate fi prezentă în oricare arie geografică.

  • Tricocefaloză - Wikipedia
  • Ciuperci expirate
  • Скорее всего Хедрон проговорился; Элвин несколько досадовал на Шута, выдавшего его секрет.

Fiziopatologie[ modificare modificare sursă ] Paraziții și leziunile produse de ei în majoritatea cazurilor se limitează la zona cecală, helminth immunity în infecțiile masive este implicat și ileonul helminth immunity colonul în întregime, helminth immunity rectul.

Destul de frecvent paraziții pătrund și în apendice, unde provoacă o inflamație ușoară, exprimată clinic printr-o apendicită cronică sau acută [29] [30].

În aceste cazuri, răspunsul imunitar al organismului poate fi diminuat. The immune response of your body may be weakened.

În infecțiile ușoare nu se observă existența vreunui răspuns celular sub membrana bazală a enterocitelor lezate. În infecțiile masive însă, penetrarea viermilor adulți în mucoasa intestinală antrenează o inflamație, cu o infiltrarea limfoplasmocitară și eozinofilică, iar în unele cazuri apar și helminth immunity necrotice și hemoragice cu sufuziuni hemoragice. Aceste modificări nu depășesc de obicei musculara mucoasei Viermii se hrănesc cu epiteliu intestinal, dar pot de asemenea ingera eritrocite hematofagieleucocite și alte celule atunci când ei reușesc să penetreze sub membrana bazală.

  • Элвин, - сказал предводитель городских стражников, - нам приказано сопровождать тебя повсюду, пока Совет не рассмотрит твое дело и вынесет приговор.

  • Virus papiloma humano genotipo 16
  • Всегда из Лиза.

  • Скалы, освещенные красным, словно бы размывались скоростью их Движения.

Tricocefalii consumă aproximativ 0, ml de sânge pe zi pentru fiecare parazit, ceea ce înseamnă de 50 de ori mai puțin decât în anchilostomiază; acest fapt indică că cantitatea de sânge care se helminth immunity în tricocefaloză este de cele mai multe ori nesemnificativă. Însă hematofagia poate fi responsabilă de spolierea sangvină și anemie, în special în infestările masive, cu peste de viermi helminth immunity copiii care au un dezechilibru în metabolismul fierului [31] [32].

Gena mecanică și leziunile mecanice a mucoasei diminuează resorbția helminth immunity la nivelul colonului; pe helminth immunity altă parte, iritarea terminațiilor nervoase poate provoca un hiperperistaltism intestinal, și va fi responsabilă de un prolaps rectal, patognomonic pentru tricocefaloză.

Tricocefaloză

Lezarea epiteliului mucoasei intestinale poate crea porți de intrare pentru bacterii Shigella și protozoare intestinale Entamoeba histolyticacare provoacă ulcerații. Infestarea cu Trichuris trichiura poate exacerba colita cauzată de infecția cu Campylobacter jejuni.

Но как только это настроение у него проходило, наступала долгая полоса, когда ему, казалось, было абсолютно наплевать на то, что должно бы было составлять главное занятие в его возрасте. Быть может, это было не слишком хорошо и для helminth immunity самого, но уж, вне всякого сомнения, совсем не устраивало покинутых им девушек, потерянно слонявшихся по городу.

Se remarcă, de asemenea, producția de citokine, helminth immunity care interleukina 10 și factorul de necroză tumorală α TNF-α. La nivelul mucoasei colonului, reacțiile celulare de hipersensibilitate imediată degranularea intensă a mastocitelor și producția de histamină, concentrația forte de IgE nu sunt suficiente pentru a antrena expulzarea viermilor [38] [22].

Veterinary Neuropathology: Essentials of Theory and Practice

La persoanele cu infecții severe, mucoasa intestinală este inflamată, edematoasă și helminth immunity, crește numărul de macrofage în lamina proprie care produc factorul de necroza tumorală-α TNF-α. La copii cu infecții moderate sau severe, nivelurile helminth immunity crescute ale TNF-α pot contribui la întârzierea helminth immunity și afectarea funcției cognitive.

Sindromul dizenteric cu Trichuris asociat cu hpv squamous epithelial cells severe este considerat a fi în parte datorită răspunsului imun din faza acută și a creșterii nivelului seric al fibronectinei și vâscozității plasmatice, precum și al nivelului plasmatic scăzut al factorului 1 de creștere de tip insulinic IGF-1 și a nivelului seric crescut al factorului de necroza tumorală alfa TNF-α [40] [41] Tricocefalul ca agent terapeutic în helminth immunity inflamatorii intestinale[ modificare modificare sursă ] Se pare că infecția cu tricocefalului porcin Trichuris suis viu poate duce la îmbunătățirea bolilor inflamatorii intestinale boala Crohn și colita ulcero-hemoragică.

helminth immunity

Ouăle de Trichuris suis au fost utilizate de unii cercetători ca tratament în aceste boli inflamatorii intestinale [42] [43] [44].

Perioada de incubație[ modificare modificare sursă ] Helminth immunity de incubație la om nu a fost publicată.

REVIEW-URI

Ouăle de Trichuris trichiura apar în helminth immunity la luni după ingerarea ouălor. Există o corelație puternică între severitatea simptomelor și numărul de paraziți care infectează pacientul.

În majoritatea cazurilor, infestația este redusă, cu mai puțin de viermi, și rămâne asimptomatică [21] [22]. Ea se traduce helminth immunity immunity prin semne nespecifice cum ar fi tulburări minore ale tranzitului intestinal, dureri abdominale nesistematizate sau localizate la nivelul fosei iliace drepte [22]. Această formă se întâlnește în climatul temperat Europa.

În infestări medii moderate sau helminth immunity cazul în care numărul de viermi este aproximativ [21] [22]pacienții se plâng de tulburări digestive cum ar fi durerile abdominale joase mai ales în fosa iliacă dreaptă sau epigastrice, diaree, uneori apoasă, rareori sangvinolentă sau cu o mare cantitate de mucus, greață, vomă, flatulență cu balonării intestinale, constipație.

Translation of "raspunsul imunitar" in English

S-ar putea să existe cefalee, astenie și o pierdere în greutate. La copii, se poate observa o anorexie, o diminuare a curbei de creștere sau o helminth immunity a performanțelor școlare. Mai rar survine o agitație neobișnuită sau chiar convulsii.

hpv tongue wart removal papillon zeugma oferta