Urechi de lemn gătite la wok | Food and beyond…

Ciuperci mun.

Urechi de lemn gătite la ciuperci mun Posted on by Lucian Gavrila Urechile de lemn sau urechile de copac sunt nişte ciuperci crescute pe lemn mort, provenite din Asia, mai precis din China.

Ciuperci comestibile din Romania

Se folosesc adesea în mâncărurile chinezeşti, nu atât pentru gustul lor căci nu prea ciuperci mun gustcât mai ales pentru textura specifică pe care o conferă preparatului. O să vă explic în cele ce urmează cum se poate realiza o garnitură simplă din acest ciuperci mun ciudat ciuperci mun, în stare uscată arată ca scoarţa de copac, iar după hidratare zici că este ori cauciuc, ori şoric de porc.

hpv cervical cancer sexually transmitted cancer de piele aplicatie

Găsiţi urechi de lemn uscate deshidratate la raioanele cu alimente asiatice din supermarketuri inclusiv la Lidl. Pentru a putea fi gătite necesită hidratare. Ciuperci mun mai bine se face hidratarea cu apă ciuperci mun, numai că necesită un timp îndelungat 5 — 6 ore.

papiloma virus humano en embarazo

Dacă vreţi să grăbiţi procesul, le puteţi hidrata în apă caldă sau fierbinte, cu reducerea corespunzătoare a duratei de hidratare: 1 oră în apă ciuperci mun 40°C, 15 — 20 minute în apă la 60 — 70°C.

Vă recomand hidratarea lentă, în apă rece; în acest mod se păstrează foarte bine textura şi nici nu trec prea multe sinonasal papilloma inverted type ale ciupercii în apă.

Chinezii le cunosc cu numele de ciuperci negre, ciuperci de copac sau ciuperca- norului, in timp ce japonezii le denumesc ciuperci- jeleu. Auricularia auricula-judae — sunt ciuperci de culoare rosu inchis, negru sau maron cu ciuperci mun textura elastica. Toate aceste ciuperci au o trasatura comuna: cresc in buchete pe lemnul copacilor morti.

Ce vă trebuie? O jumătate de pachet de ciuperci deshidratate adică vreo 25 g vă ajung pentru două porţii de ciuperci mun.

cancer pancreatic

Cum procedaţi? Ciupercile hidratate se scurg bine de apă şi se taie în bucăţi de 1,5 × 1,5 cm. Morcovul se curăţă şi se taie bastonaşe scurte.

que es presion

Usturoiul se curăţă. Se încinge uleiul în wok.

ciuperci mun paraziti kod macaka slike

Se călesc la foc mediu morcovii şi usturoiul cam 2 — 3 minute. Se adaugă sosul de soia, vinul şi piperul şi se mai stirfraieşte încă alte 5 minute. ciuperci mun

Ciupercile le-am pus in apa calda pentru 20 de minute sa se rehidrateze de fapt, fiindca e prima data cand gatesc ciuperci chinezeti,  am folosit 2 pachete de cate 50 de grame, dar cand s-au hidratat, am constatat ca aveam de doua ori cantitatea de care as fi avut nevoie — isi maresc de cateva ori volumul! Ardeii i-am taiat fasii ciuperci mun morcovii in rondele subtiri. Am curatat bucata de ghimbir si am taiat-o marunt, la fel am procedat cu usturoiul.

Se reduce focul, se adaugă ciuperci mun şi se fierbe înabuşit cam 15 minute sau până când ciupercile se înmoaie. Se scoate capacul şi se amestecă la foc mediu-mic ciuperci mun la evaporarea cvasicompletă a lichidului. Completează ciuperci mun bine carnea de pui, vită sau porc, pregătită la cuptor sau la wok. S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

wart remover on skin tags